Päikesepaneelide hooldus

Päikesepaneelide täishooldusesse kuulub diagnostika, paneelide pesemine ning pindade katmine Nanoprofi® pinnakaitsevahendiga.

Päikesepaneelide hooldust teostatakse aprilli algusest oktoobri keskpaigani kuivade ilmade korral. Päikesepaneelide täishooldus tõstab paneelide tootlikkust ning eluiga ja muudab järgmise hoolduskorra kergemaks.

Päikesepaneelide diagnostika

Soojuskaameraga drooniga tuvastatakse vigased paneelid ning kontrollitakse paneelide töövõimekust.

Paneelide pesemine

Paneelid pestakse spetsiaalse pesuaine ja ioniseeritud veega, mis eemaldab nii ökoloogilised kui mitteökoloogilised tolmud, kogunenud mustuse ja plekid.

Paneelide katmine Nanoprofi® pinnakaitsevahendiga

Puhastatud paneelid kaetakse Nanoprofi® pinnakaitsevahendiga ehk nanokihiga, mis täidab paneelidesse ajaga tekkinud mikropraod ja loob pinnale abrasiivse kaitsekihi. Pealekantud nanokiht poleeritakse.

Nanokiht moodustab paneelide pinnale läbipaistva katte, mis on ilmastikukindel ja “easy-to-clean” ehk isepuhastuva efektiga. Vetthülgava efektiga nanokiht ei lase tolmul, lindude väljaheidetel, lumel jms paneelile tugevalt kinnituda ning vihm peseb need hõlpsalt maha. 

 

Nanoprofi® pinnakaitsevahend on toodetud Saksamaal, maaletooja Eestis on Nanomaxi OÜ

Päikesepaneelide täishooldust teostatakse kord iga viie aasta jooksul.